
Manuel VLĂDUȚ ■
O ipoteză lansată de istoricul Armand Goșu – expert în sovietologie și rusologie, arată că există posibilitatea ca lovitura de stat deconspirată în ultimele zile în care personajul central devine – în mod hilar – veteranul de 101 ani, generalul în retragere Radu Theodoru, nu e decât o poveste menită să arunce praf în ochi publicului, pentru că în realitate, pericolul adevăratei lovituri de stat ar veni din partea unor structuri ale serviciilor românești militarizate, care încă nu au fost anchetate de DIICOT.
Presupusa lovitură de stat a serviciilor secrete ar fi fost pregătită încă din decembrie 2024. Călin Georgescu, ar fi încă un membru active al serviciilor secrete românești, ținând cont că arhivele au fost curățate de documentele cu privire la persoana sa, susține istoricul.
Inclusiv povestea mercenarilor lui Potra, scoate la iveală relațiile serviciului de informații ale Armatei dar și ale Serviciilor de Informații Externe (SIE), cu spionajul rusesc.
Armand Goșu spune că Armata Română a știut sigur că militari activi din structurile sale, au plecat ca mercenari în Congo și că aceștia au fost angajați în misiuni militare sau de support, într-o zonă a Africii controlată de Rusia, unde nimeni nu poate intra sau ieși cu adevărat decât cu OK-ul rușilor. „Acolo nu poţi să ajungi decât cu nişte OK-uri de la ruşi, de la GRU (serviciul de informaţii al Armatei ruse – n. red.). Adică s-au bătut nişte palme!“, afirmă Goșu.

Este imposibil ca Serviciul Român de Informații să nu fi știut despre deplasările acestor mercenari, foști militari sau militari activi, pe timpul cărora au fost aduse în țară sume mari de valută cash sau cantități de diamante, inclusiv armament de asalt care a fost descoperit pe timpul perchezițiilor declanșate ulterior. Aceste fapte arată cât de sus – la vârful serviciilor de informații – a ajuns această corupție și caracatiță a influențelor oculte.
Că multe documente și dosare nu mai sunt găsite în arhive, inclusiv cele cu privire la Călin Georgescu, arată că cineva din interiorul serviciilor a făcut curățenie și și că acesta este încă active. În 1989, după Revoluție, Serviciul de informații al Armatei a preluat o parte din dosarele și rețeaua vechii Securități, folosindu-le.
Cu siguranță că și rușii sunt în această intrigă. Că au dat și ei o mână de ajutor și și-au băgat nasul. Dar toată criza în care ne aflăm este, la origine, o lucrătură internă a unor băieți din servicii care au plănuit o lovitură de stat, afirmă Armand Goșu.
Astfel, Călin Georgescu nu ar fi creația rușilor. Ci este ieșit direct din creuzetul serviciilor românești. Iar problema nu ar fi numai a Serviciilor, ci și a Armatei, în rândul căreia acesta ar avea susținere inclusiv la nivel înalt, nu doar a rezerviștilor.
Așa s-ar putea explica și tergiversarea nepermis de lungă a prezentării dovezilor implicării unei puteri străine în Campania lui Călin Georgescu și desecretizarea atât de târzie a documentelor prezentate în Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT). Nu ar fi de mirare să aflăm în curând, că unele structure ale serviciilor de informații românești ar fi fost penetrate de ruși…
Asta, dacă aceleași servicii vor permite acest lucru! Iar dacă nu, înseamnă că pericolul de a intra pe această cale în sfera de influență rusească, este iminent și de necombătut…
Lasă un răspuns